Creeaza un blog cu wordpress: ghid scurt.
Cum sa creezi un blog wordpress.org in cateva minute.
Daca ai ajuns aici probabil ai cautat un ghid “cum creez un blog wordpress” in motoarele de cautare. Din acest motiv am simtit nevoia sa creez un ghid pentru crearea unui articol pe aceasta tema bazata pe cunostintele mele in acest domeniu si pe a altor experti de web..
In interiorul acestui articol gasesti notiuni pentru a realiza si administra un blog cu wordpress. Te sfatuiesc sa citesti articolul in intregime, dar si sa-l introduci la preferate pentru o viitoare consultatie.
O mica favoare.
Pentru un blogger sa scrie un ghid de acest tip este sursa de mare satisfactie si pasiune. Dar acest lucru nu inseamna ca in spatele acestui articol nu exista un mare efort in termeni de timp si dedicatie. Daca crezi ca acest ghid iti este util fa-mi o mica favoare distribuie acest articol si altora care, ca si tine, au nevoie de aceste cunostinte. In felul acesta vei contribui la largirea cunostintelor si a altor persoane.
Pentru distribuire gasesti butonul de distribuire la sfarsitul acestei pagini
1 De ce sa-ti creezi un blog si de ce sa alegi wordpress
Iata cateva dintre motivele importante pentru a-ti deschide un blog wordpress si pentru a-ti creea o prezenta online.
Daca esti un scriitor, un fotograf, un designer, o persoana care are o pasiune si vrea sa vorbeasca despre ea altora, iti place sa faci calatorii si vrei sa povestesti lumii despre ele, sau pur si simplu o persoana care are ceva de spus lumii despre el insusi– un blog personal este solutia cea mai buna, iti poate aduce satisfactii si multe emotii.
Daca ai ajuns aici inseamna ca esti interesat de cum ai putea povestii lumii despre pasiunile tale sau cum poti impartasii cu alti cunostintele pe care le ai.
Cel mai frumos lucru in ziua de azi este faptul, ca nu ai nevoie de mari competente pentru a-ti crea un blog. Il poti deschide prin cateva clicari.
Platforma wordpress reprezinta cea mai buna solutie pentru a-l deschide:
- WordPress este folosita de 30% de cele mai importante din lume.
- WordPress este folosita de 39% de noile situri pe web.
- WordPress actual este CMS (Content Management System) cel mai faimos in internet.
- A luat nastere pe data de 27 mai 2003
2 Creeaza un blog wordpress cu hosting de la Siteground in 5 minute
Atat de simplu ca si cum ai merge pe bicicleta.
Primul pe care trebuie sa-l faci este sa-ti cumperi un domeniu(www.numesit.com) si un spatiu pe care-l poti cumpara de aici: Siteground. Este primul lucru pe care-l ai de facut. Odata ce ai ajuns pe site alege planul Startup ca in imagine:
Odata ales planul , inregistreaza numele de domeniu (sit) apoi inregistreaza datele tale si plateste prin modalitatea preferata.
Perfect tocmai ai cumparat spatiul si domeniul sitului tau. Esti online.
Urmatorul pas este sa instalezi WordPress. Acum de pe panoul de control alege wordpress ca in imagine:
Dupa care nu-ti mai ramane decat sa dai un click pe install.
Am terminat! Campionule ai reusit 🙂 Acum blogul tau wordpress este activ. Inca, cateva indrumari si am terminat cu aceasta faza:
- Inregistreaza username si pass atat de la siteground cat si de la wordpress.
- Pentru a gestiona blogul trebuie sa te autentifici si sa intri pe dashboard in wordpress. Pentru asta mergi pe http://www.numesit.com/wp-admin/
- Acum ar trebui sa-ti apara situl tau (es: www.numesit.xxx)
Asta este tot in ceea ce priveste instalarea unui blog cu siteground si wordpress.
3 Personalizarea temei grafice.
Sa creezi un blog cu wordpress nu este indeajuns. ar fi indicat sa faci blogul tau sa fie unic si surprinzator.
Vreau sa-ti amintesc ca un design frumos cu imagini atragatoare stimuleaza vederea si memoria mai mult decat orice altceva.
Creearea unui blog wordpress si alegerea unui template frumos inseamna sa-ti asiguri un bun impact asupra vizitatorilor care vin pe situl tau.
Odata ce ai instalat un template o tema dai viata blogului care te reprezinta..
WordPress iti pune la dispozitie teme standard, daca in schimb realizezi un sit pentru societatea ta te sfatuiesc sa arunci o privire la aceste teme foarte ingrijite si de mare impact pe Studiopress.
Nu uita daca esti la inceput iar bugetul tau pe care vrei sa-l investesti poti gasi teme gratuite: le gasesti pe http://wordpress.org/themes/.
4 Crearea unui blog wordpress: instalarea temei
Dupa ce ai cumparat o teme trebuie sa o si instalezi. In panoul de control al blogului tau gasesti vocea theme. Instala thema. Mai intai ti se cere sa incarci thema din computerul tau dupa care o instalezi. Este foarte simplu.
Trebuie sa te avertizez de un lucru. Cand cumperi si instalezi un template mai complex si cu multe functii ti se poate intampla ca rezultatul final sa nu fie exact ca cel pe care tu l-ai vazut online in demo.
Daca acest lucru se va intampla citeste instructiunile pe care le ai in tema, pe care le gasesti in fisier. Daca urmezi instructiunile intotdeauna reusesti sa obtii un rezultat identic cu cel dorit.
5 Crearea blogului wordpress: scrie si publica un articol
Articolele sunt inima blogului tau, au capacitatea de a pune in evidenta ceea ce gandesti, sa descrii ce fel de persoana esti prin cuvintele tale. Nu are sens sa creezi un blog daca nu publici sau nu ai nimic de spus.
Sunt oglinda blogului tau. De ce ai vrut un blog wordpress? Care este tema blogului tau?
In sfarsit ai un mod de a exprima aptitudinile tale si gandurile tale fata de un argument care te pasioneaza.
Este atat de simplu sa scri.
Odata ce ai creat blogul s-ar putea sa disperi deoarece nu sti de unde sa incepi. Ai mai multe instrumente acolo si nu sti ce sa faci cu ele.
Hai sa clarificam.
Articole
Articolele sunt postarile tale ele sunt impartite pe categorii care le aduna. Creezi o categorie careia ii atribui un articol. Fiecarei categorii ii poti atribui mai multe articole cu acelasi argument
Pagini
Paginile au o alta functie. Paginile sunt pagini statice ale sitului tau care explica activitatea, pasiune si cine esti, pe o pagina poti introduce toate datele tale de contact. Oferi serviciile tale si creezi un meniu de navigare.
Plugin
Sunt cele mai bune resurse puse la dispozitie de wordpress. Nu sunt altceva decat extensi care inbunatatesc si infrumuseteaza un blog
Ele pot fi descarcate de pe web. Puteti cauta pe google “cel mai bun plugin wordpress” veti gasi o infinitate.
Sau direct pe blogul vostru wordpress
6 SEO
SEO inseamna Search engine optimization, cu alte cuvinte optimizarea blogului tau pentru motoarele de cautare.
Iti explic intr-o secunda.
Presupunem ca scri un post cu titlul “creeaza un blog cu wordpress”. Te dedici cu toata fiinta ta sa scri articolul in cel mai bun mod posibil cu multe detali tehnice, si sfaturi practice.
Publici si apoi incepi sa cauti in internet dar articolul tau nu apare nicaieri.Apoi te intrebi oare cum de apar articole mult mai rele decat ale mele iar al meu nicaieri?
Acest lucru se datoreaza indicizarii blogului tau.
Sa faci SEO nu e simplu, insa odata ce ai inteles cum se face iti poate aduce mari satisfactii.Este evident ca dupa o cautare in internet daca articolul tau rezulta printre primele pagini este excelent.
O buna indicizare inseamna mult trafic pe blogul tau inseamna popularitate.
SEO presuune multe tehnici si diferite strategii. Unul dintre cele mai vechi sunt asa numitele key-words pentru ca articolul nostru sa fie gasit.
Instaleaza Seo by Yoast pe blogul tau. Este un pugin wordpress care-ti inbunatateste performantele blogului tau. Este cel mai bun si ajuta foarte mult ca motoarele de cautare sa gaseasca articolul tau.
Iata-ne la sfarsitul acestui articol, daca dorinta ta este de a avea un blog personal obiectivul tau este foarte usor de atins iar acum ai la indemana un text si o indrumare cu care sa incepi.. Daca insa vrei sa faci un magazin online sau o afacere de mare amploare mai ai ceva de studiat sau, sfatul meu sa atribui acest lucru unei persoane competente.
Nu ai nevoie de competente de programator pentru gestionarea unui blog personal, este vorba doar de putina dedicare si multa pasiune.
Incearca sa descoperi acest nou hobby, concentreaza-te putin studiaza cum functioneaza, si fii fericit ca reusesti singur.
Cand crezi ca nu dai de capat, fa o pauza, relaxeaza-te putin concentreaza-te si reia de la capat este mult mai simplu decat crezi iar o data ce ai reusit vei avea si mari satisfactii.
Nu-mi ramane decat sa-ti urez mult noroc si SUCCES in noua activitate.
Un salut de la un prieten al web-ului, Gabriela Guita