Noi nu știm cum este lumea cu adevărat. Nu știm dacă avem convingeri adevărate sau false. Ceea ce putem şti totuși este dacă ele funcţionează – dacă ne sprijină, dacă ne fac viaţa mai bogată, dacă ne fac mai buni, dacă ne ajută pe noi şi pe alţii.
CONVIGERILE PENTRU A REUSI
CONVINGEREA NR. 1: TOTUL SE ÎNTÂMPLĂ DINTR-UN MOTIV ŞI CU UN SCOP, ŞI NE ESTE DE FOLOS.
Toatele evenimentele care se petrec in viata noastra, se petrec cu un scop anume, ele vin ca sa putem invata lectia de viata. Anumite evenimente nu depind de noi insa reactia noastra la acele evenimente, aceea sta in puterile noastre.
CONVINGEREA NR. 2: NU EXISTĂ EŞEC. EXISTĂ DOAR REZULTATE.
Credinţa în eşec este un mod de otrăvire a minţii. Atunci când strângem în noi emoţii negative, acestea ne afectează fiziologia, procesul de gândire, precum şi starea noastră. Una dintre opreliştile cele mai mari de care se tem oamenii este teama de eşec.
„Ce aţi încerca să faceţi dacă aţi şti că nu veţi da greş?” Gândiţi-vă!
Acum raspundeti
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Tăiaţi cuvântul „eşec”, înconjuraţi cuvântul „realizare” şi dedicaţi-vă în întregime învăţării din fiecare experienţă.
„Nu găsi cusur, găseşte un remediu.” – Henry Ford
De acum vei putea învăța cum să-ţi schimbi stările așa încât să obții ceea ce vrei şi atunci când vrei. De obicei, oamenilor nu le lipsesc resursele; le lipsește controlul asupra lor.
CONVINGEREA NR. 3: ORICE S-AR ÎNTÂMPLA, ASUMAŢI-VĂ RĂSPUNDEREA.
Este foarte usor sa descărcam responsabilitățile asupra altora, de cele mai multe ori oamenii spun: nu-i vina mea, sau nu depinde de mine. Ei bine chiar daca uneori nu ne place, dar sa ne asumam responsabilitatea, nu doar ca ne face bine ne si aduce mai mult bine, deoarece prin asumarea responsabilității, luam aminte cum se spune, sau conștientizăm.
Sa sti ca nu-i vina nimănui daca, intr-o situație in care o alta persoana te persecuta, tu ramai acolo si accepți, este vina ta ca permiți sa se întâmple acest lucru.
CONVINGEREA NR. 4: NU ESTE NEVOIE SĂ ÎNŢELEGEŢI TOTUL PENTRU A PUTEA FOLOSI TOTUL.
De cele mai multe ori ne dorim explicatii la tot ceea ce se intampla, insa nu intotdeauna exista o explicatie la tot ceea ce se intampla, sau nu in acel moment. Dar capacitatea ta de a te folosi de anumite situatii depinde de tine.
CONVINGEREA NR. 5: OAMENII CONSTITUIE MAREA VOASTRĂ RESURSĂ.
Unde-s doi puterea creste
Nu la întâmplare a fost spusa si repetata aceasta lozinca. Fara oameni nu suntem capabili sa ne exprimam calitățile noastre si nici sa construim ceva. Oamenii sunt importanti in viețile noastre si de aceea fiecare om trebuie respectat.
CONVINGEREA NR. 6: A MUNCI ÎNSEAMNĂ SĂ TE RECREEZI.
Dacă poți descoperi un mod creator de a-ţi desfășura activitatea, te va ajuta să te îndrepți către o muncă mai plăcută. Dar dacă nu este decât o corvoadă, doar un mod de a-ţi câștiga existenţa, niciodată nu va fi mai mult decât atât.
CONVINGEREA NR. 7: NU POŢI AVEA REUŞITE DE DURATĂ FĂRĂ ANGAJAMENT.
Dacă există o singură convingere care este aproape inseparabilă de succes, aceea este că marele succes nu se poate realiza fără un mare angajament. C.O.P. – Cu Orice Preț. Oamenii de succes sunt dispuși să obțină succesul cu orice preţ. (Se înțelege de la sine că C.O.P. nu înseamnă să faci ceva care să-i facă vreun rău altcuiva.) Acest lucru, la fel de mult ca orice altceva, este ceea ce îi deosebește de ceilalți.
„Nimic nu are putere asupra mea în afară de ceea ce las eu să treacă prin gândurile mele conștiente.” – Anthony Robbins
Reprezentările interioare ni le structurăm prin intermediul celor cinci simţuri – văzul, auzul, pipăitul, gustul şi mirosul.
Cu alte cuvinte, percepem lumea sub forma senzaţiilor vizuale, auditive, tactile, gustative sau olfactive.
Aşadar orice experienţă pe care o depozităm în minte este reprezentată prin intermediul acestor simţuri, şi mai ales prin cele trei modalităţi majore – mesajele vizuale, auditive sau tactile.
Când o fiinţă omenească vrea să schimbe ceva, de obicei vrea să schimbe unul sau amândouă lucrurile: cum se simte – adică starea în care este, şi/sau cum se comportă.
Aproape cu toţii avem anumite submodalităţi-cheie care declanşează răspunsuri imediate înăuntrul nostru.
O dată ce am descoperit diferitele moduri în care ne reprezentăm lucrurile şi cum anume ne afectează, ne putem controla mintea şi putem începe să ne reprezentăm lucrurile în aşa fel încât să ne încurajeze, nu să ne frâneze.
SUBMODALITĂŢILE
Sunt cele mai mici şi cele mai precise cărămizi care alcătuiesc structura experienţei umane. De ce le folosim?
– Pentru a putea înţelege şi, deci, controla o experienţă vizuală, trebuie să ştim mai multe despre ea.
– Trebuie să ştim dacă o imagine mentala este strălucitoare sau întunecată, în alb-negru sau colorată, dacă este mobilă sau statică.
– Tot astfel, în cazul în care este o comunicare auditivă, am vrea să ştim dacă este tare sau încet, aproape sau departe, dacă are rezonanţă sau sună a doagă.
– Am vrea să ştim dacă o experienţă tactilă este moale sau tare, ascuţită sau netedă, flexibilă sau rigidă.
Post inspirat din metodele lui Tony Robbins